بزرگترین ورزشگاه های دنیا را بشناسید. ۱۰ استادیوم ورزشی بزرگ دنیا

بزرگترین ورزشگاه های دنیا را بشناسید. ۱۰ استادیوم ورزشی بزرگ دنیا

ورزش و رویدادهای هنری هنگامی که در استادیوم ورزشی تماشا بشن لذتشون چند برابر میشه! فرقی نداره به استادیوم فوتبال برید و بازی تیم مورد علاقه تان را ببینید و یا برای تماشای کنسرت خواننده محبوبتان رفته باشید، در هر حال، تمایل به دیدن اجرا به صورت زنده و تماشاگر رده اول بودن لذت بینظیری داره که همه دوست دارن تجربه‌اش کنند. و حالا که اجازه ورود بانوان عزیزمون به ورزشگاه داده شده، بهونه‌ی خوبی بود تا ۱۰ تا از بزرگترین ورزشگاه های دنیا از لحاظ گنجایش رو بهتون معرفی کنیم.
 

معرفی بزرگترین ورزشگاه های دنیا
استادیوم ورزشی اوکلاهوما

 
در این لیست از استادیوم‌هایی نام برده شده که حتما شما رو شک می‌کند. به طور کلی در این لیست بزرگترین ورزشگاه های دنیا که در برای انواع ورزش‌ها ساخته شده‌اند یاد شده است؛ اما اکثر آن‌ها استادیوم فوتبال هستند چراکه فوتبال پرطرفدارترین ورزش دنیاست.
 
بزرگترین استادیوم های دنیا
استادیوم ورزشی یادبود لینکن

 

لیست بزرگترین ورزشگاه های دنیا

همانطور که می‌دانید آمریکا در بسیاری از ورزش‌ها برتری جهانی دارد و همین موضوع باعث می شود که ۷ تا از بزرگترین ورزشگاه های دنیا که در این لیست آورده شده‌اند متعلق به آمریکا باشد. اما آمریکا در رتبه اول نیست با ما همراه باشید. بزرگترین استادیوم های دنیا به قرار زیر هستند.
 

بزرگترین ورزشگاه های دنیا
استادیوم فوتبال بوتیک جلیل

 

۱. روگاندو اول می در کره شمالی (Rungrando 1st of May Stadium, North Korea)

بزرگترین ورزشگاه دنیا، این استادیوم فوتبال که در سال ۱۹۸۹ ساخته شده است، گنجایشی ۱۵۰.۰۰۰ نفر در یک روز معمولی را دارد. این استادیوم ورزشی بیضی شکل با صندلی های راحتش شیفتگان فراوانی دارد. بیشترین مسابقات ورزشی که در این ورزشگاه صورت می گیرند شامل فوتبال، کشتی، ژیمناستیک و نمایش‌های هنری است. برای رویداد دو روزه قهرمانی کشتی و کشتی حرفه‌ای ژاپن نو، این ورزشگاه رکورد حضور به ترتیب ۱۵۰.۰۰۰ نفر و ۱۹۰.۰۰۰ نفر را شکست. به گفته‌ی بیزنس انسایدر، از این استادیوم ورزشی برای اعدام افسرانی که قصد ترور رهبران را داشتند نیز استفاده می شود.
مساحت زمین این ورزشگاه ۲۲.۵۰۰ متر مربع است و زیر بنای کل سازه مساحتی برابر با ۲۰۷.۰۰۰ متر مربع دارد. سقف آن دارای ۱۶ قوس دایروی است که از شکوفه‌های مغولستان الهام گرفته شده است.  معمار این اثر مشخص نیست.
 

بزرگترین استادیوم های دنیا
بزرگترین ورزشگاه دنیا

 

۲. دریاچه نمک در هند (Salt Lake Stadium, India)

یکی دیگر از بزرگترین ورزشگاه های دنیا این استادیوم ورزشی در هند است که در سال ۱۹۸۴ ساخته و در سال ۲۰۱۱ بازسازی شده است. ظرفیت صندلی این استادیوم ورزشی ۱۲۰.۰۰۰ نفر است که باعث می شود دومین بزرگترین استادیوم فوتبال دنیا و بزرگترین در هندوستان باشد. در سال ۱۹۹۷ بیش از ۱۳۷.۰۰۰ تماشاگر برای دیدن مسابقه نیمه نهایی جام فدرال فوتبال بین دو تیم مهان باگان و تیم بنگال شرقی به این مکان آمدند. از زمان افتتاح، این ورزشگاه در برگزاری مسابقات لیگ فوتبال بسیار پرطرفدار شده است، چه مسابقات داخلی و چه مسابقات بین‌المللی، مانند جام جهانی فیفا در سال ۱۹۸۶. بجز فوتبال از این ورزشگاه برای دیگر مسابقات ورزشی، کنسرت‌ها و مناسبت‌های هنری نیز استفاده می‌شود.
مساحت زمین این استادیوم ۱۰۵*۶۸ متر است و سطح آن با علف پوشیده شده است. معماران این اثر ام سی بالارادی، تامپسون و متیوس پی وی تی (M/S. Ballardie, Thompson & Matthews Pvt. Ltd) بوده‌اند. همچنین هزینه نوسازی آن چیزی در حدود ۱۴ میلیون دلار برآورد شده است.

ورزشگاه فوتبال و کریکت
استادیوم ورزشی هندی مون!

 

۳. میشیگان در آمریکا (Michigan Stadium, USA)

این ورزشگاه که در لیست بزرگترین ورزشگاه های دنیا در مقام سوم قرار دارد، در سال ۱۹۲۷ با هزینه‌ای در حدود ۱۴ میلیون دلار ساخته شده است. این استادیوم ورزشی معروف، گنجایشی برابر با ۱۱۳.۰۰۰ نفر را دارد. طبق گفته‌ی دیلی تگلراف، این استادیوم با نام خانه‌ی بزرگ نیز شناخته می‌شود. این استادیوم فوتبال آمریکایی خانه اصلی تیم فوتبال میشیگان، گرگنما‌ها، است. این ورزشگاه رکورد حضور بیش از ۱۰۰.۰۰۰ نفر در تمامی بازی‌های تیم خود از سال ۱۹۷۵ را دارد؛ چیزی بیش از ۲۰۰ بازی تا کنون! این استادیوم همچنین رکورد تماشاگر در زمستان ۲۰۱۴ ان اچ ال کلاسیک و مراسم روز فارغ التحصیلی را از آن خود کرده است.
این مکان در سال های متمادی بازسازی‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است اما معمار اصلی آن برنارد ال گرین (Bernard L. Green / HNTB) بوده است.

مسابقات ورزشی خاص آمریکا
قدرت فوتبال آمریکایی رو مشاهده می‌کنید 🙂

 

۴. بیور (سگ آبی) در آمریکا (Beaver Stadium, USA)

یکی دیگر از بزرگترین ورزشگاه‌های دنیا استادیوم بیور است که در پنسیلوانیا قرار دارد. این استادیوم ورزشی، قدیمی‌ترین ورزشگاه در آمریکاست. این استادیوم فوتبال آمریکایی دومین بزرگترین استادیوم در آمریکا و ۴امین استادیوم بزرگ دنیاست. این ورزشگاه در اصل در سال ۱۹۰۹ بعد‌ها گسترش پیدا کرد و میزبان مراسم‌های بزرگتر شد. نام آن نیز از شهردار پنسیلوانیا گرفته شده و صاحب آن دانشگاه ایالت پن است. شیر‌های نیتانی، تیم فوتبال کالج این ایالت قهرمان خانه خود در محدوده خود شد. مسابقه فوتبال بین خود تیم این شهر و نبراسکا بیشترین تماشاگر، چیزی در حدود ۱۱۰.۷۵۳ نفر را داشته است. این استادیوم ورزشی در سال ۲۰۱۶ به عنوان محبوبترین ورزشگاه با ۴۱٪ آرا انتخاب شده است.
معمار این مجموعه ورزشی مایکل بکر کوچک (Michael Baker Jr., Inc.) است.

ورزشگاه فوتبال آمریکایی
همچنان فوتبال آمریکایی

 

۵. آزتکا در مکزیک (Estadio Azteca, Mexico)

یکی دیگر از بزرگترین ورزشگاه های دنیا، استادیوم فوتبال آیکونیک و معروف آزتکا است که در اطراف شهر مکزیکوسیتی واقع شده است. در ابتدا این ورزشگاه در سال ۱۹۹۶ ساخته شد و ظرفیتی معادل با ۸۰.۰۰۰ نفر داشت. سپس در طی یک بازسازی، این استادیوم ورزشی ظرفیت خود را به ۱۰۵.۰۰۰ نفر افزایش داد. در این ورزشگاه مسابقات فوتبال کلاب آمریکا و تیم ملی مکزیک انجام می‌شود. این استادیوم همچنین میزبان ۲ مسابقه فینال جام جهانی در سال‌های ۱۹۷۰و ۱۹۸۶ بوده است. این استادیوم فوتبال افتخار این را دارد که شاهد گل قرن بوده است گلی که توسط مارادونا یک چهارم نهایی در سال ۱۹۸۶ در مسابقه‌ی بین آرژانتین و انگلستان به ثمر رساند.
این ورزشگاه فوتبال توسط پدرو رامیرز وازکوز (Pedro Ramirez Vazquez) طراحی و ساخته شده است.
 

استادیوم فوتبال
خودشه گل قرن رو اینجا زدن !

 

۶. ورزشگاه اوهایو در آمریکا (Ohio Stadium, USA)

یکی دیگر از بزرگترین ورزشگاه های جهان که خانه‌ی تیم فوتبال آمریکایی باکیز تیم دانشگاه اوهایو است. ظرفیت این استادیوم فوتبال آمریکایی، ۱۰۴.۰۰۰ تماشاگر است. این استادیوم ورزشی با نام‌های کفش اسب یا کفش نیز شناخته می‌شود. این ورزشگاه از سال ۱۹۲۲ شاهد برگزاری لیگ داخلی فوتبال بوده است. این ورزشگاه در این دو دهه گذشته محل برگزاری بسیاری از کنسرت‌ها نیز بوده است و هنرمندانی چون پینک فلوید،التون جان، یوتو، رولینگ استونز و… به اجرای کنسرت در آن پرداخته‌اند. در سال ۲۰۱۴ در داخل این ورزشگاه چراغ های دائمی شب نصب شد که باعث شد امکان بازی کردن در شب نیز فراهم باشد. تماشای این بازی‌ها در شب واقعا خارقالعاده است.
این ورزشگاه فوتبال عظیم توسط معمار ارشد هوارد وایت اسمیت (Howard Dwight Smith) ساخته شده است.
 

استادیوم ورزشی
بگم یا میدونید؟؟؟

 

۷. کایل فیلد در آمریکا (Kyle Field Stadium, USA)

این استادیوم فوتبال آمریکایی که یکی از بزرگترین ورزشگاه‌های جهان است، در سال ۱۹۲۷ ساخته شده است. مکان آن محوطه دانشگاه ای اند ام در تگزاس است. این استدیوم ورزشی خانه‌ی تیم فوتبال ای اند ام تگزاس، اگی، است و گنجایش ۱۰۲.۵۰۰ تماشاگر را دارد. نام این ورزشگاه از بنیانگذار آن ای کی کایل(E.K. Kyle) گرفته شده است که فارغ التحصیل همین دانشگاه است و این زمین ورزشی را برای ارتقا ورزش در دانشگاه پایه‌گذاری کرده است.
معماران این ورزشگاه نیز اف ای جیسک، اندرو و نیونام لاکوود (F.E. Geisecke / Lockwood, Andrews & Newnam) بوده‌اند.
 

برگزاری مسابقات ورزشی دانشگاهی
زمین بازی دانشگاه رو میبینید

 

۸. نیلند در آمریکا (Neyland Stadium, USA)

هشتمین در لیست بزرگترین ورزشگاه های دنیا، استادیوم نیلند است که نام خود را ار رابرت نیلند (Robert Neyland) مربی فوتبال کالج تنسی گرفته است. این استادیوم فوتبا گنجایش ۱۰۲.۰۰۰ نفر را دارد. همچنین این ورزشگاه میزبان چندین همایش داخلی بوده و همچنین خانه لیگ فوتبال ملی است. این ورزشگاه در ابتدا در سال ۱۹۲۱ ساخته شده و در سال ۲۰۰۱ عنوان ورزشگاه شماره ۱ از اسپورت نیوز را گرفته است. همچنین درخواست خود را برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲و ۲۰۱۸ ثبت کرده است.
معمار و سازنده یکی دیگر از بزرگترین استادیوم های دنیا مک کارتی هولساپل مک کارتی (McCarty Holsaple McCarty) بوده است.
 

استادیوم ورزشی
استادیوم ورزشی

 

۹. تایگر (ببر) در آمریکا (Tiger Stadium, USA)

استادیوم تایگر که در سال ۱۹۲۴ در لوییسیانای آمریکا ساخته شد، در ابتدا ظرفیتی برابر با ۱۲.۰۰۰ نفر داشت. اما بعد از بازسازی ظرفیت خود را به ۱۰۱.۰۰۰ نفر افزایش داد و جایگاه خود را در لیست بزرکترین ورزشگاه های دنیا بدست آورد. این استادیوم فوتبال آمریکایی که خانه‌ی تیم ال اس یو است در دانشگاه ایلت لوییسیانا ساخته شده است. این استادیوم ورزشی با نام دره‌ی مرگ نیز شناخته می‌شود چراکه شکست دادن تیمش در خانه‌ی خود بسیار دشوار است. این ورزشگاه نیز دارای چراغ‌هاییست که باز در شب را ممکن می‌سازند.
این مجموعه ورزشی نیز توسط وگان و برنارد در کنار معماری طراحان (Wogan and Bernard / Trahan Architects) ساخته شده است.
 

بزرگترین ورزشگاه های دنیا
داریم به آخرای لیست نزدیک میشیم

 

۱۰. استادیوم یادبود تگزاس -دارل کی رویال در آمریکا (Darell K Royal-Texas Memorial Stadium)

لیست بزرگترین ورزشگاه های دنیا رو با این استادیوم در اصل برای یابود جنگ ساخته شده بود و نام آن از همینجا می‌آید. پس از چندین بازسازی و ارتقا، این ورزشگاه هم‌اکنون گنجایش بیش از ۱۰۰.۰۰۰ تماشاگر را دارد.قسمتی از دانشگاه آستن در تگزاس است و خانه‌ی تیم فوتبال لانگهورن استن است. این استادیوم هشتمین استادیوم بزرگ آمریکاست . در سال ۱۹۹۶ این استادیوم ورزشی به صورت رسمی به نام دارل کی رویال تغییر نام داد کسی که مربی بسیاری از تیم‌های تگزاس بوده و موجب بردشان شده است.
و این اثر ورزشی نیز توسط هربرت ام گرین (Herbert M. Greene) طراحی و ساخته شده است.
 

یزرگترین ورزشگاه های دنیا
استادیوم فوتبال آمریکایی تا انتها می تازد

جمع بندی

در این مقاله از آرک بلاگ با بزرگترین ورزشگاه های دنیا و معمارانشان آشنا شدید. با شناخت انواع استادیوم ورزشی و استادیوم فوتبال هم اکنون می‌توانید انتخاب کنید که در کدام ورزشگاه می خواهید تیم مورد علاقه خود را ببینید؛ اما امیدوارم انتخاب شما کره شمالی نباشد. ؛)
دیگر مقالات مجله آرک داتام را می‌توانید از اینجا بخوانید.

۳ نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.