نوسازی و تعمیر آشپزخانه از کارهای سخت و طاقت فرسا و در حالت کلی بسیار هزینه ساز است. به همین منظور لازم است پیش از شروع کاو و سرمایه گذاری کار و وقتتان بهتر است یک طراحی مناسب در نظر داشته باشید و از همه این طراحی ها با اهمیتتر، طراحی کف آشپرخانه و انتخاب نوع کفپوش آشپزخانه است. هنگامی که به نوسازی کف آشپزخانه میرسیم، انتخابهای مناسب یک سلیقه و هزینه خاص محدود میشود.
یکی از خصوصیاتی که هنگام انتخاب کفپوش مناسب باید در نظر بگیرید، دوام آن است و با توجه به اینکه آشپزخانه یک محیط پرتردد است، و نیاز است در مورد کیفیت و دوام کفپوش احتیاط ویژه به خرج داد چراکه نیاز است در مقابل لکه غذا خراش و غیرمقاوم باشد. به همین منظور ما چند نمونه از بهترین کفپوش ها را برایتان حاضر آوردهایم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
چوب سخت از محبوبترین و مورد استفاده ترین کفپوش آشپزخانه ازابتدا بوده است. چرا که در رنگها و طرح های مختلف موجود است و به انواع طراحیهای کف آشپزخانه قابل اجراست. این نوع کفپوش در زیر پا حس نرم تری نسبت به کاشی دارند در نوسازی کف آشپزخانه نیز میتوان آن را تعمیر کرد. از نکات منفی این نوع پارکتهای چوبی باید اشاره کرد که گران قیمت هستند و مقاومت خوبی در برابر آب ندارند.
لمینت یک جایگزین برای کفپوش چوب سخت است که قیمت مناسب تری دارد و میتوانید از آن در طراحی کف آشپزخانه خود از آن استفاده کنید. جنس آنها از لایه های رزین و فیبر های لایهای است که موجب میشود درطرحها و رنگهای متفاوتی ظاهر شود، که به طور معمول طرحی از چوب و یا سیمان را تقلید میکند. درست است که جنس این نوع کفپوش آشپزخانه ممکن است از چوب سخت مصنوعیتر باشد، اما به شدت مقاوم است و دوام بالاتری دارد. ضمنا نکته دیگری که در نوسازی کف اشپزخانه به شما کمک می کند این است که بدانید قابلیت نصب آسان و سادهای دارند.
وینیل ها نیز مانند لمینت ها در طرح و رنگ های فراوانی ظاهر میشوند و قیمت مناسبی دارند. این نوع پوشش کف مصنوعی کاملا ضد آب است و مقاومت بالایی دارد. این نوع کفپوش آشپزخانه نه تنها در رنگ طرح تنوع دارد بلکه انواع مختلفی نیز دارد؛ شامل وینیل صفحه ای که به صورت صفحهای بزرگ بر روی زمین قرار میگیرد، وینیل ورقهای و وینیل کاشی طور که میتواند شبیه ساز سرامیک و کاشیهایی از این قبیل باشد.
شما ممکن است با چوب پنبه بیشتر به عنوان سر بطری شامپاین یا تخته های چوب پنبه ای برای نگه داشتن کاغذ اشنایت داشته باشید ولی این محصول دوستدار طبیعت میتواند به عنوان کف پوش نیز استفاده شود مثلا برای کف پوش اشپزخانه بسیار مناسب است که باعث ایجاد احساس راحتی و حالت بالشت مانند برای زیر پا خواهد شد. اما باید بدانید چوب پنبه احتیاج به مراحل تمام کاری دارد تا در مقابل رطوبت مقاوم باشد و مانند چوب سخت قابلیت اصلاح شدن در صورت نیاز دارد.
همانند چوب پنبه بامبو نیز کفپوشی زیست تخریب پذیر و قابل احیا شدن است، پس میتوان از آن به عنوان یک کفپوش آشپزخانه دوست دار طبیعت یاد کرد و در طراحی کف آشپزخانه شما دوستداران طبیعت (همه ما باید دوست دار طبیعت باشیم!) بسیار گزینه خوب و مناسب است. با وجود اینکه بامبو در واقع نوعی علف است اما در زمینه پوشش کف و کفپوش آشپزخانه مانند چوب سخت و پارکت عمل میکند اما در مقابل خراش و زخمی شدن حساس است و میتوان آن را احیا و روغن کاری است.
اگر می خواهید به محیط آشپزخانه تان جلوه صنعتی به محیطتان بدهید سیمان گزینه بسیار مناسبی برای کفپوش آشپزخانه است. در طراحی کف آشپزخانه با سیمان هزینه نگهداری و تعمیر بسیار کمی دارد و مقاومت آن بسیار بالا است اما ممکن است نصب آن دشوار و سخت باشد و نیاز است که هنگام نوسازی کف آشپزخانه و پوشاندن آن با سیمان لازم است از یک مهندس کمک بگیرید تا مطمئن شوید که خانه شما توانایی تحمل وزن زمین و کفپوش سیمانی را داشته باشد و همچنین در اجرا آن نیز به خوبی عمل کند.
سنگ یکی از برازنده ترین کف پوش های موجود برای آشپزخانه است و قیمت آن نیز به نسبت زیاد است گرچه سنگ های موجود بازار رنج قیمتی متفاوتی دارند و از تخته سنگ تا سنگ آهک تا سنگ مرمر متغییر است.این قبیل سنگ ها عموما دارای استحکام بالایی هستند و برای کف پوش آشپزخانه بسیار مناسبند البته در مقایسه با چوب سخت و کف پوش هایی با مواد ترکیبی برای زیر پا سفت تر هستند.
به احتمال زیاد سرامیک ها دارای بیشترین تنوع رنگ و طرح در میان تمامی کفپوش ها هستند. کاشی های سرامیکی میتوانند منحصر بفرد طراحی شوند تا مناسب هر مکانی باشند و به راحتی هر مکانی را پوشش دهند. سرامیک ها محبوب ترین کفپوش آشپزخانه هستند و افراد زیادی از سرامیک در طراحی کف آشپزخانه از سرامیک ها استفاده میکنند. مقاومت و دوام آن ها یکی از دلایلی است که این کفپوش ها را بسیار محبوب کرده است اما سرامیک ها نیز مانند سنگها در زیر پا سخت هستند. همچنین لایه ای که در بین سرامیک ها و برای چسباندن آن ها به هم استفاده میشود از جنس سیمان است و به راحتی و آسانی کثیف می شود.
گرچه تراکوتا نیز نوعی کاشی است و مواد اولیه مشترکی کاشیهای سرامیک دارد، اما لایه سفالی که با استفاده از خاک رس قرمز بر روی آن قرار گرفته است باعث می شود تا این نوع کفپوش آشپزخانه جلوه و رنگ خاصی به خود بگیرد که آن را از دیگر برادرزاده هایش مجزا میکند. رنج رنگ تراکوتا میتواند از چوب سوخته تا بژ تغییر کند. اگر میخواهید از تاراکوتا در نوسازی کف آشپزخانه تان استفاده کنید مطمئن شوید که از نوع چگال آن استفاده کنید چراکه نوع های کم چگالی آن مقاومت کمی در برابر لکه و آب دارند.
ممکن است این کفپوش شما را به یاد کف آشپزخانه مادربزرگتان بیاندازد اما این نوع کفپوش مدتیست که محبوبیت بسیاری در بین طراحان و در طراحی کف آشپزخانه پیدا کرده است. از علل این محبوبیت میتوان به این اشاره کرد که این کفپوش ها بر خلاف مدل وینیلی از مواد طبیعی درست شده و جز دسته دوستداران طبیعت قرار میگیرد. این کفپوش حالت فنری داردند که ایستادن روی آن ها را بسیار راحت و لذت بخش میکند. اما ممکن است در طول دراز مدت رنگ خود را ازدست بدهد و یا حالت دندانهای پیدا کند.
در این مقاله از مجله معماری آرک داتام به بررسی ۱۰ نوع کفپوش آشپزخانه پرداختیم تا هنگام نوسازی کف آشپزخانه بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید و در طراحی کف آشپزخانه قابل استفاده باشد. برای خواندن مقالات بیشتر در زمینه معماری از آرک بلاگ دیدن نمایید و در صورت تمایل به ثبت سفارش و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
فکر کنم سیمان مقروم به صرفه تر باشه
قطعا اما المانهای زیادی به جز قیمی باید مد نظرتون باشه.
با سلام و خسته نباشید خدمت گروه معماری آرک داتام
فکر نمیکردم باسیمان بشه همچین چیزی در آورد.
خیلی مفید بود برای بنده
عالی بود
خسته نباشید ایده لمینت تون عالی بود
شما این خدمات رو انجام میدین؟
salam
shoma az in kafposh ha nasb mikonid?